Aantal rijbewijzen in gezin en bijtelling: standpunt fiscus

Een standpunt van de belastingdienst:

De twee zakelijke auto’s maar ook de handelsvoorraad van een garagehouder moet worden meegenomen in de beoordeling van privégebruik auto. Alle auto’s staan ter beschikking en op grond van redelijke wetstoepassing wordt de bijtelling beperkt tot de twee auto’s met de hoogste bijtelling.

Komen de twee genoemde auto’s, ouder dan 15 jaar, voor de bijtelling in aanmerking dan geldt een bijtelling van 35% van de marktwaarde van deze auto’s. Is de ondernemer alleenstaand of is er slechts één rijbewijs in het gezin dan kan de bijtelling worden beperkt tot één auto. Geen bijtelling is alleen mogelijk als voor alle auto het bewijs kan worden geleverd dat de 500 km op kalenderjaarbasis niet wordt overschreden.

Met vriendelijke groet,

Redactie Forum Fiscaal Dienstverleners Landelijk Coördinatiecentrum Auto

Eindejaarstips btw

Het jaar 2016 is in aantocht. Dit betekent dat de btw-aangifte over het laatste aangiftetijdvak van 2015 weer ingediend moet worden. BTW-PLAZA wil u hierbij helpen door aan te geven welke posten u in deze btw-aangifte moet meenemen. Daarnaast geeft BTW-PLAZA u enkele eindejaarstips.

Van de grootse hervormingsplannen op het gebied van de btw – het afschaffen c.q. het sterk beperken van het 6%-tarief – is in 2015 niets terecht gekomen. Toch wijzigt in 2016 weer een aantal btw-regels. BTW-PLAZA heeft de belangrijkste hiervan voor u op een rij gezet.

Download de pdf ‘Eindejaarstips btw’ hier.

Bron: BTW-PLAZA