Aantal rijbewijzen in gezin en bijtelling: standpunt fiscus

Een standpunt van de belastingdienst:

De twee zakelijke auto’s maar ook de handelsvoorraad van een garagehouder moet worden meegenomen in de beoordeling van privégebruik auto. Alle auto’s staan ter beschikking en op grond van redelijke wetstoepassing wordt de bijtelling beperkt tot de twee auto’s met de hoogste bijtelling.

Komen de twee genoemde auto’s, ouder dan 15 jaar, voor de bijtelling in aanmerking dan geldt een bijtelling van 35% van de marktwaarde van deze auto’s. Is de ondernemer alleenstaand of is er slechts één rijbewijs in het gezin dan kan de bijtelling worden beperkt tot één auto. Geen bijtelling is alleen mogelijk als voor alle auto het bewijs kan worden geleverd dat de 500 km op kalenderjaarbasis niet wordt overschreden.

Met vriendelijke groet,

Redactie Forum Fiscaal Dienstverleners Landelijk Coördinatiecentrum Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *