Opdrachtweigering sluit dienstbetrekking uit

In situaties waarin zzp-ers voor opdrachtgevers werkzaamheden verrichten, komt het wel eens voor dat de inspecteur stelt dat sprake is van een dienstbetrekking. De inspecteur gaat daarbij voor het anker liggen van de drie bekende criteria gezag-arbeid-loon. Maar het leveren van het bewijs is toch een verhaal apart, dat niet altijd de uitkomst heeft die de inspecteur voor ogen heeft, zo blijkt uit een recente uitspraak van Hof Amsterdam.

Klik hier

Bron: sdu.nl

8 VRAGEN OVER HET NIEUWE BTW-ID BEANTWOORD

In oktober 2019 ontvingen bijna 1.3 miljoen eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer. In dat nummer is het burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt. Het btw-id is nu alleen nog naar het bedrijf te herleiden. Zo is de privacy van ondernemers beter gewaarborgd, dat schrijft de Belastingdienst.

Klik hier voor de vragen en antwoorden.

Meer vragen, contact mij via info@plugge-accountancy.nl.

Bron: nextens.nl / belastingdienst.nl

Is het wettelijk voor een werkgever toegestaan met een werknemer een ‘all-in loon’, inclusief vakantietoeslag en vakantiedagen, af te spreken?

Normaal gesproken ontvangt een werknemer één keer per jaar zijn vakantietoeslag en betaalt de werkgever tijdens de vakantie van de werknemer zijn loon door. Bij een ‘all-in loon’ zijn deze elementen, de vakantietoeslag en vakantiedagen, in de maandelijkse loonbetaling inbegrepen.

Een heldere uiteenzetting door Michel T Schroots op accountant.nl, klik hier

Bron: accountant.nl